Aktuellt

UTSTÄLLNING SKAPANDE FÖRSKOLA OCH SKOLA

Lördag och söndag 18-19 maj kl 11-16 har vi utställning på Rindö Redutt. Då visar 150 barn och elever i Vaxholms förskolor och skolor arbetet som skapats tillsammans med tio konstnärer som har sina ateljéer på ”Redutten”. Temat är Mångfald i skapande och skapandet mångfald. Här finns massor av inspiration att hämta, ex.vis design av ritrobotar, skuggteater, masker, collage, ljusverkstad, lerberättelser, bokbinderi, måla stort, färgtillverkning, skulptera i grupp mm.

Hitta till Rindö Redutt

Rindö Redutt ligger nära Vaxholm och du kommer lätt hit med en färjetur på fem minuter från Vaxholm. ”Redutten” är en fästning från 1800-talet med milsvid utsikt över Stockholms skärgård. Här finns både vallgrav och draktänder som skyddar mot fiender.

I Vaxholm, ta den gula vägfärjan till Rindö, rakt fram uppför backen, tag vänster vid skylt Rindö Redutt, fortsätt ca 100 m.

SETT2019

På SETT-mässan 11 april föreläser jag om Estetik i förskolan.

Skippa pysslet och kom och lyssna varför estetiken är livsnödvändig! Rubriker jag tar upp: Estetik i praktiken på förskolan. Estetik❤️Teknik. Estetiska lärprocesser och det mediespecifika. Bildmässiga analfabeter. En kreativ hjärna i en hållbar värld. Uttryck och makt. Och naturligtvis: Kopplingen mellan Bä, bä vita lamm och heavy metal-bandet Black Sabbath.

Kom sedan till mötesplatsen SETTdate där du möter mig och Katinka Vikingsen i den Grafiska Ateljén där vi alla skapar storverket Pricken över i och undersöker olika ritmaterial och papper.

Estetik och skapande

Ny film i appen Förskola21 där Katinka Leo, projektledare på Förskola21, och jag samtalar kring estetik och skapande.

Ladda ner appen Förskola21 där du hittar mer fortbildning för dig och arbetslaget. Här kan du se ett litet smakprov från filmen.

SETT2019 – Estetik i förskolan

Behöver du påfyllning i hur ni kan arbeta med de estetiska uttrycken på förskolan? Kom till SETT-mässan 11 april där jag föreläser om Estetik i förskolan. I den här trailern finns några glimtar av vad jag kommer tala om.

Läs mer och anmäl dig på http://www.settdagarna.se.

Årets tema för SETT är: Co-create & Educate, ”SETTER” vi skapande i fokus.

Workshop på Ateljéhuset Redutten

Här är kursprogrammet med aktuella kurser och workshop i min ateljé i Ateljehuset Redutten. Vi är ett 20-tal konstnärer som arbetar i en gammal fästning ett stenkast från Vaxholm med svindlande utsikt över Stockholm skärgård. Kom och jobba med arbetsgruppen en dag eller en halvdag i denna fantastiska miljö.

För mer info kontakta mig eva@tuvhav.com.

Workshop på Förskola21 –  En ny konferens & mötesplats för framtidens förskola – 1 oktober 2018

MERA LERA – SINNLIGT • VETENSKAPLIGT • HÅLLBART • DIGITALT

Hur mycket kunskap ryms i en klump lera?

I en estetisk lärprocess får du uppleva lerans möjligheter till kunskap, sinnlighet och uttryck. Du får veta mer om metoder och upplägg, hantering och teknik, redskap och loose parts och återupplivning av använd lera. Tillsammans reflekterar vi över hur lera kan användas som pedagogiskt verktyg i undervisningen och hur vi kan nå mål i förskolans läroplan vi inte kunde ana.

Besök mig också på Maker Square på Förskola21 där vi bygger Framtidens förskola tillsammans!

Läs mer och anmäl dig till Förskola21

Skapande skola och Skapande förskola på Rindö Redutt

Under läsåret 2018/2019 möter 120 barn och elever från förskolor, förskoleklasser och skola i Vaxholm 10 olika konstnärer på Redutten. Temat för läsåret är Mångfald i skapande och skapandets mångfald med fokus på återbruk i den konstnärliga processen.  Som projektledare ser jag fram emot att uppleva hur barnens och elevernas kreativitet och fantasi får ta sig nya konstnärliga uttryck på deras egna villkor tillsammans med en erfaren konstnär som ledare.

Skapande Förskola och Skapande Skola är ett projekt med statsbidrag från Statens Kulturråd i samarbete med Vaxholms stad och konstnärerna i Konstnärsförening Redutten.

Resultatet av de konstnärliga processerna och arbetssätten kommer att visas på Rindö Redutt 18-19 maj 2019. Då är ni välkomna!

Föreläsning på Bridges conference juli 2018 på Tekniska Muséet

Min föreläsning handlar om Transdisciplinary Designing for the Creative Child.

Bridges Organization oversees the annual Bridges conference on mathematical connections in art, music, architecture, education, and culture. Since 1998, Bridges has traveled to North America, Europe, and Asia, and has attracted participants from over thirty countries. The conference features invited speakers, full and short paper presentations, educational workshops, a juried art exhibition, and arts performance events.

Bridges Conference