Sinnlig teknik med flow

IMG_2567

Den unika pedagogiska lärmiljön Sinneslabbet har vuxit fram och utvecklats i en process tillsammans med  barn, kollegor, föräldrar och chefer på Överby förskola där jag jobbar som ateljerista. Sinneslabbet förenar teknik, sinnlighet och estetik och stimulerar till ett lustfyllt lärande. Ett rhizomatiskt förhållningssätt med den postkonstruktionistiska pedagogiska teorin är ryggraden i Sinneslabbet.

Nu är det snart två år sedan Sinneslabbet på Överby förskola invigdes. Som projektledare för Sinneslabbet har det fört mig på vägar som jag knappt kunde ana.

Konsulten Mariana Back – Tekniska Muséet – som vi anlitade tog mig till Sydkorea där jag föreläste om Sinneslabbet på en Lärarhögskola, besökte förskolor och skolor och dessutom var domare i en internationell 4DFrame-tävling. Det ledde till att vi på förskolan haft över 150 förskolechefer, lärare och forskare på besök från Sydkorea. På Redutten, där jag har min ateljé, har vi ordnat konst- och konstruktionsworkshop för elever från Sydkorea och Vaxholm.

Jag har också haft förmånen att ta emot studiebesök från förskolor över hela Sverige men också från Palestina, Bangkok och England. Där har varit utvecklingsledare, förskollärare, förskolechefer, pedagogistor, museipedagoger från Science Centers,  föreläsare, IT-utvecklare och app-företag som visat intresse. Intressanta människor med olika perspektiv på livet och på förskolan.

Genom Instagram-kontot @overbyforskolasinneslab har vi nått ut till intresserade över hela jordklotet. Vi får också daglig inspiration från dem, 2119 följare i dagsläget.

Den här utvecklingen och framgångssagan har berikat mitt liv, tagit mig till utmaningar och möten med människor. Ja, den har även lett till utveckling på det personliga planet – studerar estetiska lärprocesser på Musikpedagogiska institutet, upptäcker mitt teknikfreak, skulpterar i 4DFrame, skapar robotor, undersöker ljud, föreläser och anordnar workshops.

Min egen inre röst har fått en tydligare stämma och jag går dit den leder mig utan säkerhetsnät. Vilket fantastiskt flow!

Vill du veta mer om Sinneslabbet? I slutet av oktober föreläser jag på konferensen Så funkar det i Upplands Väsby: Sinneslabbet – recept på lustfyllt lärande.

 

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Sinnlig teknik med flow

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.